9B Duplex


  • Category : Architecture + Interiors
  • Status : Built
  • Location : Bangalore
  • Area : 3000 sqft
  • Year of completition : 2007

The brief was to refurbish an existing 4 bedroom duplex apartment. On our first site visit the apartment communicated its primary need for light and “lightness”. It was too heavy, lot of walls and a bulky staircase filling up the space.

The Project is an attempt to unify the fragmented spaces into one free-flowing homogeneous entity, based on a set of ideas which reinforce each other – solidity and transparency, minimalism and complexity. Hence the living, dining, foyer, staircase, corridor & guest bedroom at the upper level have been unified as one large space. The guest bedroom is a large glass box, over-looking the living area, encased inside a wrap around ceiling.

The bedrooms have been played down so that they look like a house rather than a hotel suite – basically knowing where to stop was important.